Phone

Johny Srouji zo spoločnosti Apple poskytuje vzácny rozhovor pre médiá a diskutuje o kremíku Apple pre Mac

Written by pocox3

V zriedkavom rozhovore pre médiá diskutoval hlavný viceprezident spoločnosti Apple pre hardvérové ​​technológie Johny Srouji o prechode spoločnosti Apple na Apple Silicon for Mac, o výzvach vývoja čipov pre Mac uprostred krízy globálneho zdravia a ďalších.

Johnny Srouji
Rozhovor s The Wall Street Journal ponúka jedinečný pohľad na Sroujiho, ktorý je často videný na podujatiach Apple, kde diskutuje o najnovšom čipe Apple pre iPhone, iPad a Mac a je súčasťou vedúceho tímu spoločnosti Apple.

Srouji nastúpil do spoločnosti Apple v roku 2008 a bol poverený vedením vývoja čipov pre ‌iPhone‌ a v roku 2015 sa Srouji pripojil k manažmentu spoločnosti a bol priamo podriadený generálnemu riaditeľovi Timovi Cookovi. Vďaka jeho práci pri vedení tímu, ktorý vyrába čipy pre všetky produkty Apple, vplyv a dôležitosť Sroujiho tímu pri vývoji produktov v Apple v priebehu rokov výrazne vzrástol, tvrdí bývalý predstaviteľ Apple.

Bývalý technický manažér povedal, že tím pána Sroujiho sa stal ústredným bodom vývoja produktov a jeho vplyv v priebehu rokov potichu rástol, najmä keď preukázal svoju schopnosť vyvážiť inžinierske potreby a obchodné imperatívy.

Sroujiho tím najprv pozostával z približne 45 inžinierov, no v súčasnosti je ich viac ako tisíc rozmiestnených po celom svete. Jednou z výziev, na ktoré bol Sroujiho tím jedinečne vybavený, bola globálna zdravotná kríza, ktorá posunula prácu na diaľku medzi normu.

„Čo som sa v živote naučil: Premýšľate o všetkých veciach, ktoré môžete ovládať, potom musíte byť flexibilný, prispôsobivý a dostatočne silný na to, aby ste sa zorientovali, keď veci nejdú podľa vašich predstáv,“ povedal Srouji., senior viceprezident spoločnosti Apple. hardvérových technológií, povedal vo vzácnom rozhovore. “Napríklad Covid.”

Na začiatku globálnej zdravotnej krízy bol Apple v procese overovania čipu M1, prvého kremíkového čipu Apple pre Mac. Proces overovania zahŕňa inžinierov, ktorí starostlivo kontrolujú čipy, ich tranzistory a každý komponent. Kvôli okolnostiam, ktoré to považovali za nemožné, musel Sroujiho tím do všetkých laboratórií nainštalovať kamery, ktoré potom použili na vzdialenú kontrolu každého čipu.

Oneskorenie postupu nových čipov neprichádzalo do úvahy. Srouji teda pracoval na návrhu nového procesu testovania za chodu. Tím nainštaloval kamery vo všetkých laboratóriách, aby inžinieri mohli kontrolovať čipy na diaľku, povedali ľudia oboznámení s prácou. Bol to druh zmeny, ktorý by bolo ťažké si predstaviť od spoločnosti Apple, kde sú tajomstvo a kontrola prvoradé.

Čiastočne sa operácia mohla tak hladko otáčať, pretože tím pána Sroujiho je rozmiestnený po celom svete, už zvyknutý podnikať prostredníctvom videohovorov a pracovať vo viacerých časových pásmach, takže koordinovala prácu vo vzdialených lokalitách, ako je San Diego a Mníchov, Nemecko, dve miesta, kde spoločnosť investuje miliardy do rozšírenia dizajnu čipov pre svoje možnosti bezdrôtovej technológie.

Technickejšej výzve, ktorej čelil Sroujiho tím, bolo vytvorenie silikónových čipov Apple pre tento Mac, ktoré vyhovujú širokej škále produktov Mac, od najnižšej triedy MacBook Air až po najvyššiu triedu Mac Pro. dolárov. dolárov.

Keď sa hardvéroví inžinieri spoločnosti Apple snažili navrhnúť čipy čo najefektívnejšie pre jej konkrétne potreby, softvéroví dizajnéri spoločnosti vyladili počítače tak, aby vyhovovali špecifikáciám, ktoré si najviac želali, ako napríklad grafika plynulých videohier.

„V prvom rade, ak to urobíme, môžeme dodať lepšie produkty? Pán Srouji hovoril o rozprave. “To je otázka č. 1. Nie je to o čipe. Apple nie je čipová spoločnosť.”

Ďalej povedal, že tím potreboval zistiť, či dokážu dodať a zrealizovať pri budovaní svalovej sily zvládnuť viac produktov a predpovedať, kam sa technológia uberá. Očakáva sa, že Apple zostane na vrchole vývoja komponentov pre produkty novej generácie a zároveň bude chrliť stovky miliónov zariadení ročne.

“Nerobím to ani raz a ani jeden deň,” povedal pán Sroudži. “Je to rok čo rok čo rok. Je to obrovské úsilie.”

Srouji je za zatvorenými dverami známy tým, že „požaduje kruté pravdy s axiómou, že jeho stretnutia sa zameriavajú na problémy, nie na úspechy,“ uvádza sa v správe.

Najnovší a najvýkonnejší čip spoločnosti Apple, M1 Ultra, je kombináciou dvoch čipov M1 Max, ktoré sa dali dokopy. Čo sa týka toho, čo bude ďalej pre Mac a Apple ako celok, Srouji sa držal v úzadí typickým spôsobom Apple a povedal: „O ničom z toho nebudem hovoriť.“

About the author

pocox3

poco lofya max founder of swahli afya and creater content I am from kenya in the north to the southern border of Tanzania in the south. kiSwahili or Kiswahili